Tijdens mijn verlof van enkele dagen in maart ging ik normaal gezien naar de Opaalkust in Frankrijk om mijn nieuw fotomateriaal uit te testen. Maar de startende Corona crisis zorgde ervoor dat dit niet doorging. Dus stond ik voor zonsopgang op voor een wandeling in eigen gemeente. Ik koos voor de wandeling Ronde Put in Postel (Mol). Daarna passeerde ik ook nog even aan de Molse meren en het Oud stort.

De Ronde Put is een natuurgebied tussen Postel en Retie. Het ligt aan beide zijden van het Kanaal Dessel-Turnhout-Schoten. In feite bestaat het gebied uit drie delen: Ronde Put, het Reties Goor en de Watering, en het ligt in de gemeenten Mol en Retie. De Ronde Put was vroeger een van de vele moerputten in de omgeving. In 1936 werd van deze 20 ha metende put een visvijver gemaakt en werd de omgeving ingericht als jachtgebied. Ten noorden van het de Ronde Put ligt het gebied De Moeren, vroeger een uitgestrekt moerasgebied.


Links

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *