Na de Corona lockdown kozen mijn vriendin en ik als eerste uitstap voor de Belgische Ardennen. We verbleven twee nachten in het dorpje Rochehaut aan de Semois. Bekend omwille van zijn uitzicht op het dorpje Frahan in een bocht van de Semois. Van hieruit deden we wandeltochten en bezochten we de stad Bouillon en de abdij van Orval.


Fotoalbums


Verslag

Dag 1 – Wandeling Laforêt – 28/06/2020

We vertrokken ’s morgens in Mol en na een vlotte autorit kwamen we aan in het dorpje Vresse-sur-Semois. Je kan gratis parkeren vlak aan de rivier in de Rue de Jolémont. Aan de Semois aten we onze lunch op een bankje alvorens van daaruit onze wandeling te beginnen. We staken de Semois over richting Laforêt, wat één van de mooiste dorpjes van de Ardennen wordt genoemd. Na een kort bezoek aan het dorpje wandelden we verder naar een uitkijkpunt op de Semois en zijn omgeving.

Laforêt
Uitzicht op de Semois

Na een korte pauze daalden we af richting de Pont de claies. Dit is een houten brug die elke zomer opnieuw wordt opgebouwd voor de toeristen. Nadat we de Semois overgestoken waren wandelden we terug richting Vresse-sur-Semois en onze auto. Tegen 16u konden we inchecken in onze B&B L’Orchidee in Rochehaut. Deze ligt in een rustige straat op wandelafstand van het kleine centrum van Rochehaut. In de avond deden we een terrasje en aten we bij de lokale brouwerij Brasserie de Rochehaut. Deze nieuwe brouwerij in een knap gebouw heeft een prachtig uitzicht op de omgeving, lekkere biertjes en lekker eten. Een aanrader!

Brasserie de Rochehaut
Tasting bij Brasserie de Rochehaut

Dag 2 – Wandeling vanuit Rochehaut – 29/06/2020

We begonnen onze wandeling aan het bekende uitzichtpunt in het centrum van Rochehaut. Jammer genoeg was het nog erg bewolkt, dus daalden we snel af naar het dorpje Frahan in de bocht van de Semois. Van daaruit wandelden we over de Crêtes de Frahan. Een crête (hannekam in het Frans) is een heuvelrug.  Hier passeer je vele bordjes met de namen van de rotsen en enkele uitzichtpunten.

Crêtes de Frahan
Uitzicht van de Crêtes de Frahan

Van hieruit daalden we af naar de Semois. Om na een korte pauze aan de rivier terug te stijgen naar een prachtig uitkijkpunt op het stadje Poupehan. Meteen een perfecte plek om onze lunch te nuttigen.

Poupehan
Uitzicht op Poupehan

Aangezien de bakker van Rochehaut gesloten is op maandag hadden we gelukkig van onze B&B gastvrouw een lunchpakket meegekregen. Gelukkig maar, want even later bleek ook in Poupehan er niets open te zijn op een maandagnamiddag. Geen frituur, geen winkeltje en ook geen terrasje. Enkel een drankautomaat bracht soelaas voor een verfrissing op een bankje aan de kerk van Poupehan. Na deze pauze begonnen we de klim terug richting Rochehaut door een mooi bos. Tijdens deze klim moet je zeker even omwandelen naar La Roche Gilquin, opnieuw een knap uitzichtpunt op de Semois.

La Roche Gilquin
Uitzichtpunt La Roche Gilquin
Route wandeling Rochehaut

Na een opfrisbeurt in onze B&B, die op het einde van de wandeling ligt, deden we een terrasje bij La petite étable in Rochehaut. Om de verjaardag van mijn vriendin te vieren wilden we opnieuw bij de brouwerij te gaan eten. Op maandag serveren ze daar blijkbaar niet hun volledig menu. Dus keerden we terug naar La petite étable. Wat gelukkige ook een uitstekend en gezellig restaurant bleek te zijn! Na het avondeten wandelden we naar het uitzichtpunt van Rochehaut. Zonder twijfel één van de mooiste plekjes van België.

Rochehaut
Uitzicht op Frahan

Dag 3 – Bouillon en Orval

Nadat we in onze B&B hadden ontbeten en uitgecheckt reden we naar een ander bekend uitzichtpunt enkele kilometers verder. Namelijk Le Tombeau du Géant in Botassart. Jammer genoeg was het erg bewolkt en waren ze volop aan het werken aan de faciliteiten bij het uitzichtpunt.

Le Tombeau du Géant
Le Tombeau du Géant

Je kan hier ongetwijfeld ook mooi wandelen, maar wij reden verder naar Bouillon. Waar we net buiten de stad gratis konden parkeren in de Rue de l’Ange Gardien. We bezochten uiteraard het kasteel van Bouillon.

Kasteel van Bouillon
Kasteel van Bouillon

Bij het ticket van het kasteel krijg je automatisch ook een ticket voor Musée Ducal en Archéoscope Godefroid de Bouillon. Na een snelle lunch op het terras bij Boulangerie Michels Benoît reden we verder richting Orval. Hier bezochten we de Abdij Notre-Dame d’Orval.

Abdij Notre-Dame d'Orval
Bouillon en Orval

Jammer genoeg kan je de brouwerij en de kaasmakerij niet bezoeken. Je kan ondermeer wel de ruïnes van de oude abdij bezoeken en een klein museum over de brouwerij. Als afsluiter van onze verlengde weekend wilde we gaan eten bij A l’Ange Gardien vlakbij de abdij. Jammer genoeg kon je pas om 18u uit de volledige kaart kiezen. Dus werd het een slaatje met Orval kaas en een Orval Vert of Petit Orval. Een lichtere variant van de normale Orval die je enkel hier, van ’t vat kan verkrijgen.

Groene Orval van 't vat in A l'Ange Gardien
Orval Vert

Links

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *